Spela Deuces wild

Det är väldigt enkelt att spela videopoker spelet Deuces Wild. Du spelar det som vilket annat video poker spel som helst, till exempel Jacks or better. För att få en hand så trycker du på Deal. Då får du fem kort framför dig på skärmen och du väljer själv vilka du vill behålla och vilka du vill slänga. Du trycker på Hold vid de kort du vill behålla och sedan trycker du på Draw för att byta ut resten av korten. Alla tvåor fungerar som jokrar och en tvåa kan därför ersätta vilket annat kort som helst.

I Deuces Wild finns det en del kombinationer som inte finns i andra typer av videopoker spel, exempelvis femtal och naturlig Royal Flush.

Femtal: Om du lyckas få fyrtal i ess och dessutom har en tvåa så har du femtal i ess.

Naturlig Royal Flush: En vanlig Royal Flush innebär att du har A, K, Q, J, T i samma färg. I Deuces Wild kan man få en Royal Flush med hjälp av en tvåa och då blir kombinationen istället till exempel A, K, 2, J, T. När en tvåa används för att få Royal Flush så kallas det en Wild Royal Flush. En naturlig Royal Flush innebär då det motsatta, det vill säga att du fått en Royal Flush utan att använda dig av några tvåor.

I Deuces Wild ska man tänka lite annorlunda än i Jacks or better. Bra händer i Jacks or better, som kåk och färg, ger inte alls mycket i Deuces Wild. Man vinner heller inget på två par eller vanligt par. Triss är den lägsta handen som ger utbetalning. Chansen för att få en naturlig Royal Flush är förstås lika stor (liten) som i Jacks or better, eftersom man inte använder sig av några jokrar. Det är likadant med chansen för naturlig straight flush. Chansen för att få fyrtal och triss ökar däremot enormt mycket jämfört med i Jacks or better.